Houtworm bestrijden: voorkomen is beter dan genezen

Houtworm bestrijden: voorkomen is beter dan genezen

Houtwormbestrijding – kom direct in actie

Voorkom problemen met houtworm bestrijding. Houtworm kan voor flinke schade zorgen. De larven van de houtwormkever boren gangen in het hout en hierdoor kan de houten constructie aangetast worden. Om dit te voorkomen kun je tijdig ingrijpen.

Je herkent aantasting door de houtworm als volgt: kleine ronde gaatjes in het hout. Deze gaatjes zijn uitvlieg openingen van de houtwormkever. Als je boormeel uit het hout ziet komen, dan is de houtworm actief aanwezig.
Zelf bestrijden is een optie, alleen een professionele aanpak door de vakman helpt je met zekerheid van houtworm af.

Neem direct contact op

Houtworm bestrijden? Laat het grondig aanpakken.

Houtworm kan op verschillende plekken voor veel schade zorgen. Dit gebeurt veel in vloeren, balken, tafels en andere houten objecten. Als u hier niks aan doet is het natuurlijk vanzelfsprekend dat dit voor veel problemen kan zorgen. Zelf houtworm bestrijden is mogelijk, mits de juiste producten aanwezig zijn. Beter is het om een specialist in te schakelen om definitief van houtworm af te zijn.

Houtworm bestrijden kun je beter snel doen.

houtworm schadeHeb jij gaatjes ontdekt in meubels, houten balken of de hele zolder? Dan heb je last van houtwormen en is het te laat om dit soort ongedierte te voorkomen of zelf te bestrijden. Houtwormen bestaan uit verschillende soorten larven die onopgemerkt jarenlang grote schade veroorzaken door te knagen aan het hout.

Wat zijn de tarieven

De tarieven voor houtwormbestrijding lopen uiteen. Dat hangt af van de hoeveelheid hout die behandeld moet worden. Houtworm larven kunnen grote schade aanrichten. De houtwormkever legt namelijk eitjes in het hout, waarna de larven het hout aanvreten en zo gaatjes maken in het hout. Na enkele jaren ontpoppen de larven zich tot houtwormkevers die zich een weg banen door het hout. De gaatjes kunnen de dragende constructie van je houten balken verzwakken.

Wacht dus niet met het aanpakken van houtworm.

Het kostenplaatje voor houtwormbestrijding is opgebouwd uit:  inspectie, bestrijdingsmiddelen, voorrijkosten, arbeid en btw.
De bedragen kunnen variëren  dus tussen de € 75 tot meer dan € 1.000.
Een investering die ervoor zorgt dat uw kostbare bezittingen niet in waarde verminderen door houtwormschade.

Houtworm bestrijden

Voorbeelden van houtwormbestrijding

Houtwormkevers leggen gemiddeld 100 eitjes per jaar in de naden en kieren van het hout, in groepjes van 3 á 4. Veel nakomelingen dus. De verspreiding van houtworm gaat snel. Hieronder enkele voorbeelden.

Eenvoudigste vorm van bestrijding

Houtwormen wonen graag in meubels, zoals een houten kast. Heb je alleen nog houtworm ontdekt in je meubels? Dan ben je er op tijd bij en valt de houtworm goed te bestrijden door een specialist.

Meest voorkomende houtworm bestrijding

De houtwormen nestelen zich stiekem in de houten balken in je huis. Het kan jaren duren voordat de houtwormen zich hebben verspreid tot in alle houten balken. Dit is een situatie waarbij de bestrijdingskosten op kunnen lopen.

Uitgebreide situatie houtwormbestrijding

Als je de houtwormen op een gehele verdieping niet professioneel bestrijdt, dan gaat de verspreiding verder naar andere verdiepingen. Dit kan tot een houtworm plaag leiden door het hele huis. Om dan de houtworm succesvol te bestrijden zal er een flinke wat werk verzet en een investering moeten worden gedaan. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Twijfel je aan de juiste aanpak? Neem dan contact op met Termaat want hij heeft jarenlange ervaring in het behandelen van houtwormen in woningen en weet precies hoe houtwormbestrijding effectief en efficiënt aan te pakken.

Het is de investering dubbel en dwars waard als je je huis beschermt tegen de gulzige houtworm, dus neem geen risico. Neem vrijblijvend contact op!

Contactformulier

Zilvervisjes in huis bestrijden

Zilvervisjes in huis bestrijden

Zilvervisjes zelf opruimen of professioneel aanpakken?

De professionele aanpak van de vakman zorgt dat u voor jaren van zilvervisjes verlost bent!

Zilvervisjes en papiervisjes lijken veel op elkaar.

zilvervisjes in huisZilvervisjes en papiervisjes worden dus vaak voor elkaar aangezien. Het papiervisje veroorzaakt meer schade en vereist andere maatregelen. Vind daarom eerst uit om welk beestje het gaat. Ze zijn beiden milieuvriendelijk buiten de deur te houden.

Zilvervisjes en papiervisjes hebben fijne, glanzende schubben. Deze kruipende insecten hebben drie staartachtige draden en twee lange antennes. Ook zijn ze beiden actief in het donker. Soms kun je ze zien wegschieten.

Zilvervisjes bestrijden : wat je zelf kunt doen.

Voorkomen van zilvervisjes in huis?
De belangrijkste tips om zilvervisjes te ontmoedigen:

  • kieren en naden dichten… en let op de leidingen
    Kieren en naden absoluut dichtstoppen (met kit bijvoorbeeld) om  het zilvervisje te weren. Daarmee voorkom je dat ze op die plekken eitjes leggen. Realiseer je dat zilvervisjes vaak leidingen gebruiken om binnen te komen. Controleer zichtbare leidingen dus op gebreken als openingen en kieren.
  • Zorg voor lage luchtvochtigheid
    Goede ventilatie maakt het lastig voor het zilvervisje. Elke dag de ramen even open zetten of de mechanische ventilatie aan. Stoom direct afzuigen na het douchen of tijdens het koken de afzuigkap gebruiken zijn goede maatregelen om de luchtvochtigheid in huis onder controle te houden.
  • Plak behang zo strak mogelijk tegen de muur
    Hiermee zorg je dat het zilvervisje zich niet achter het behang kunnen verstoppen en daar eitjes leggen. Plak het behang altijd zo strak mogelijk tegen de muur.
  • Met een lagere temperatuur in huis minder zilvervisjes
    De temperatuur in huis onder de 20 graden houden. Gecombineerd met een lage luchtvochtigheid is de kans op een plaag veel kleiner.

Wat als de plaag van het zilvervisje aanhoudt of lastig te bestrijden is? Neem contact op met een professionele ongediertebestrijder.

Bel nu 06-5395 8160 Contactpagina

Woon je in de regio Amersfoort-Harderwijk? Maak meteen een afspraak met onze ongediertebestrijder!
Zilvervisjes zijn vaak een probleem in nieuwbouwwoningen of -bedrijven. Het bestrijden van deze diertjes is echter niet makkelijk, want je moet eigenlijk alle gaten en kieren in huis behandelen met een professionele bestrijdingsmiddelen. Een professionele ongedierte bestrijder als Termaat kan dit voor je doen. Met zijn hulp wordt het een fluitje van een cent om zilvervisjes te bestrijden. Naden en kieren dichten doet hij ook graag voor je.

Bel of mail direct voor een afspraak.
Voor een succesvolle zilvervisjesbestrijding!

 

Mollen in de tuin bestrijden

Mollen in de tuin bestrijden

Uw gazon ‘gemold’ en omgewoeld? Mollen effectief bestrijden is de oplossing!

Is uw gazon bezocht door een mol en omgewoeld? De molshopen liegen er niet om: mollen in de tuin. Mollen graven gangen onder de grond waardoor uw gazon plaatselijk gaat verzakken. De gangen vallen in elkaar als u over het gazon loopt. Mollen bestrijden is een klus die u vanzelfsprekend door Termaat kunt laten uitvoeren. Mollen bestrijding is voor ons een relatief eenvoudige klus, wij beschikken namelijk over de juiste middelen om mollen te bestrijden. We hanteren verschillende methoden om mollen uit de tuin te verdrijven.

Mollen bestrijden met mollenklemmen? Bel de vakman!

Op youtube staan video’s om mollen te bestrijden met mollenklemmen. Wij adviseren om dit niet zelf te doen, maar om de klemmen door ons te laten plaatsen. Het is namelijk erg belangrijk dat de klemmen op de juiste manier geplaatst worden om ervoor te zorgen dat de mollen daadwerkelijk worden gevangen.

Andere vormen van mollenbestrijding

Naast mollenklemmen kunt u ook voor verschillende andere vormen van mollenbestrijding kiezen. Mollen bestrijden kan bijvoorbeeld ook met carbid of met mollenverjagers. Sommige methoden zijn duurder dan mollenklemmen, maar zijn eenvoudiger in gebruik. Neem contact op met Termaat om u te laten informeren over moderne methodes om mollen te bestrijden in uw tuin.

Hoe kun je het beste mollen verjagen?

Er zijn verschillende methoden om mollen te verjagen. Mollen verjagen is een nauwkeurige klus en niet gemakkelijk. De mollen hebben uitstekende zintuigen en zijn lastig te vangen. Met hun zintuigen op scherp vluchten ze bij het minste of geringste onraad weg en zullen zich uren of soms zelfs dagen schuil houden.

Hoe kom je nu zo snel mogelijk af van mollen in de tuin? Hier een tip om te zien of de overlast van de mol aangepakt moet worden.

Om te beginnen is het belangrijk om de molshopen zo snel mogelijk plat te trappen. U kunt daaraan zien hoe actief de mol is. Als de mol al is gevlucht, blijft de molshoop plat. Wanneer er binnen korte tijd alweer een molshoop opdoemt is er in ieder geval nog een mol aanwezig. Als er geen hopen meer opdoemen, is de mol verdwenen en is het niet nodig om verdere maatregelen te nemen.

Neem bij mollen overlast contact met ons op!

Neem contact op met ons op als de mol nog steeds actief is. Mollenoverlast kan behoorlijk hardnekkig zijn, dus hoe vroeger u het probleem aanpakt, hoe beter het resultaat.
Vooral als uw mooie gazon door mollen wordt bedreigd.

Bel 06-5395 8160 voor 12:00 uur en wij zijn dezelfde dag nog ter plaatse om mollen in de tuin bestrijden.*

Kakkerlakken bestrijden: weg met deze ongenode gasten

Kakkerlakken bestrijden: weg met deze ongenode gasten

Kakkerlakken zorgen voor allerlei soorten overlast. Ze kunnen het eten bevuilen, want ze dragen diverse bacteriën zoals salmonella bij zich. Uitwerpselen van kakkerlakken zijn zeer schadelijk doordat mensen na contact last kunnen krijgen van bijvoorbeeld eczeem of astma.

Kakkerlakken bestrijden en overlast voorkomen door preventie

Maak kieren en spleten dicht, en zorg dat ventilatieroosters met een hor of nylonkous afgesloten zijn voor insecten. Houd je huis – en vooral je keuken – schoon en droog, daarmee verklein je de kans dat de insecten zich thuis voelen.

Wat is het gevaar van deze plaagdieren?

Deze insecten dragen verschillende bacteriën en ziektekiemen op hun lichaam. Ook brengen ze ziektes als salmonella over via hun ontlasting, urine, braaksel en soms speeksel. Overdracht vindt plaats door geïnfecteerde open wonden of inademing.

bestrijding van kakkerlakken en ander ongedierteWaar komen deze insecten vaak voor?

Omdat ze veel water moeten drinken bevinden deze diertjes zich vaak in de buurt van waterleiding en riolering. Maar ook in meubels komen we kakkerlakken tegen. Controleer ook de ventilatiesystemen, in de keuken, de badkamer en het toilet, want daar verstoppen ze zich al te graag.

Waar krijg je kakkerlakken van?

De kakkerlak komt graag je huis binnen op zoek naar geschikte schuilplaatsen in de buurt van plaatsen waar wat te eten valt. Hij komt binnen door gaten en kieren waarvan we het bestaan vaak niet weten.

de Duitse kakkerlak het meest voor. Deze is beigebruin van kleur met twee duidelijke zwarte strepen. Een volwassen exemplaar is ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop. Er zijn ook enkele andere kakkerlakkensoorten.

Neem voor hulp bij ongedierte bestrijding direct contact op!

Overlast van kakkerlakken bestrijden in huis of bedrijf? Neem dan contact op, wij helpen u graag van kakkerlakken en ander ongedierte af.

Vliegen bestrijden : lees hier een aantal tips

Vliegen bestrijden : lees hier een aantal tips

Tips voor het bestrijden van vliegen

Als de ramen en deuren in de zomer weer open gaan, dan krijgen we met de heerlijke frisse lucht ook weer vliegen in huis. Bij een enkele vlieg is dat voor de meeste mensen geen punt, maar het kan ook zo zijn dat de vliegen in groten getale bij u in huis komen. Dat is eg vervelend, want vliegen verpreiden bacterieën en laten overal viezigheid achter. Ze vliegen overal rond, zitten op je eten en zijn irritant voor mens en dier. Tijd om meteen actie te ondernemen! Hoe kom je zo goed mogelijk van vliegen af?

Vliegen verjagen in huis

Voor de meeste huishoudens zijn de algemene bestrijdingsmethoden wel afdoende.
Horren installeren, naden en kieren afkitten, goed ventileren, vliegenspray of de vliegenmepper gebruiken en het huis en de keuken schoon houden.
En als ’s avonds de lichten aan gaan in huis: het licht blokkeren en de ramen en deuren sluiten.

Lukt het niet om de vliegen hiermee buiten te houden? Dan zijn hier nog een aantal huismiddeltjes om vliegen te bestrijden:

  • Geuren verspreiden die ze onaangenaam vinden. Vliegen hebben een hekel aan:
  • Kruidnagel (doe er wat in een ui, sinaasappel of citroen en leg ze op een schoteltje)
  • Knoflook
  • Lavendel (met geurkaarsen)
  • Basilicum (plant in de keuken of woonkamer)
  • Azijn (was er je ramen of kozijnen mee).

Vliegenplaag bestrijden

Een vliegenplaag is helemaal vervelend, helemaal als je niet weet wat de oorzaak is. Het beste wat je dan kunt doen is op onderzoek uitgaan en de oorzaak zien te achterhalen. Want vliegen komen niet zomaar in groten getale je huis of bedrijf binnen.

Als je eenmaal hebt ontdekt van wat voor soort vlieg je last hebt, kun je ook de oorzaak van de vliegenplaag achterhalen en het oplossen.
Zo kan de oorzaak rottend vlees zijn (zoals kadavers), voedsel of een kapot riool. De meeste vliegen voeden zich met  afval, bloed, traanvocht en melkresten. Daarom kunnen ze allerlei bacteriën overbrengen die ziekten kunnen veroorzaken bij mensen en dieren. Hieronder sommen we de meest voorkomende vliegen op:

Kamervlieg bestrijden met huisvlieginsecticide tegen vliegen

De huisvlieg, of kamervlieg komt het vaakst voor. Ze komen op etensresten af. In 3 maanden tijd kan 1 vrouwtje voor ruim 20 miljoen nakomelingen zorgen. Geen verrassing dus dat je dan een vliegenplaag kunt hebben. De broedplaats bevindt zich vrijwel altijd in mest of bedorven eten.
Kenmerken van de huisvlieg:

  • Donkergrijs met strepen
  • Zwart achterlijf
  • 5 – 8 millimeter
Klustervlieg

Klustervliegen bevinden zich voornamelijk op zolder. Via gaatjes en kiertjes komen ze binnen en gaan daar heerlijk op warme plekken zitten om te overwinteren. Ze vermenigvuldigen zich razendsnel en klusteren samen op zolder.
Kenmerken van de klustervlieg:

  • Bruingrijze kleur
  • Borst bedenkt met gerimpelde goudkleurige haren
  • 6 – 10 millimeter
Aasvlieg / Vleesvlieg

Misschien zegt de naam bromvlieg je meer. Want dat is hoe aasvliegen of vleesvlieg ook worden genoemd. Het zijn die dikke grote vliegen die hard brommen en tegen je raam knallen. Ze zijn op zoek naar ‘aas’ (uitsluitend bedorven vlees) om hun eieren in te leggen. Zo zitten ze vaak in groene containers.
Kenmerken van de bromvlieg:

  • Ze zijn er in verschillende kleuren: blauw (rode ogen), grauwgrijs (rode ogen), groen (glanzende groene ogen)
  • 1 á 1,5 cm groot
Steekvlieg

Ook wel daas, paardenvlieg, of brems genoemd. Steekvliegen zijn zeer vervelende vliegen, ze komen voornamelijk voor bij het water. Ze voeden zich met bloed en zijn niet vies van mensenbloed. Dit kan erg pijnlijk zijn. Ze zijn vaak erg actief als het regent of onweert. Ze komen dan ook in je huis.
Kenmerken van de steekvlieg:

  • Grote kleurrijke ogen
  • Erg fors en stevig
  • Donkergrijze kleur
Herfstvlieg

Herfstvliegen komen voornamelijk in de maanden september en oktober op bezoek om te overwinteren. Ze zitten meestal in muren, dit kunnen er wel duizenden zijn. Ze komen binnen in het huis als er gaten of kieren in de muren zitten.
Kenmerken van de herfstvlieg:

  • De vrouwtjes zien er bijna identiek uit als een huisvlieg, mannetjes hebben een oranjebruine kleur
  • Het vrouwtje is meestal groter dan het mannetje (bijna 6 / 7 millimeter)

Hoe bestrijd je vliegen zo snel mogelijk?

Heb je ontdekt om welke vlieg het gaat? Ruim dan eerst de bron op, zoals een kadaver, een lekkage of bedorven eten. Daarna kun je de vliegenplaag aanpakken.

Wij geven je 5 oplossingen om dit te doen:

Vliegenspray

Vliegenspray is gemakkelijk in gebruik: gewoon even kort sprayen in elke hoek van de kamer dan ramen en deuren 10 minuten gesloten houden en daarna goed luchten. Het doodt vliegende insecten zoals vliegen, muggen en motten.

Vliegenlamp

Vliegenlampen zijn er met kleefplaten erin (niet zo diervriendelijk) of met elektrische roosters. In de vliegenlamp zit een krachtige UV-lamp die de vliegen aantrekt. Tegenwoordig zijn ze er ook zeer stijlvol, zodat het geen afbreuk doet aan uw interieur.

Vliegenvangzak

In een vliegenvangzak zit lokstof waar allerlei soorten vliegen op af komen. Zodra de vliegen de val binnenkomen kunnen ze niet meer ontsnappen en verdrinken in het water.

Kleeflint

Dit is een effectief, maar geen diervriendelijke manier. Je hangt namelijk een kleefstrip aan, bijvoorbeeld, het plafond. De geur die de kleefstrip afgeeft, vinden vliegen aantrekkelijk. Zodra ze er tegenaan vliegen, plakken ze vast en kunnen ze niet meer loskomen. Uiteindelijk zullen ze dood gaan. Nadeel van een kleefstrip is ook dat het in huis een onsmakelijke aanblik geeft.

Insecticide

Een voorbeeld is een langwerkende insecticide wat verdund moet worden met water en sproeien op de plek waar vliegen zitten. Het heeft een langwerkende effect van 4-6 weken tegen vliegen en insecten, in woonhuizen zelfs tot 12 weken.

Maak je eigen vliegenval

Dit doe je door een (lege) frisdrankfles doormidden te snijden. Giet in de onderkant een klein beetje limonadesiroop of een klein stukje worst. Zet de bovenkant van de fles er op z’n kop in (natuurlijk wel zonder de dop van de fles). De vliegen kunnen er op die manier wel in, maar niet meer uit. Je kunt de vliegen daarna buiten loslaten.

Zit je nog steeds met een vliegen plaag? Dan helpen wij je graag van je vliegenplaag af te komen. Neem contact op voor meer informatie, we werken snel, effectief en voor gunstige tarieven!

De risico’s van ongedierte in uw bedrijf

De risico’s van ongedierte in uw bedrijf

Ongedierte weren in de horeca.

Dat een goede hygiëne belangrijk is in de horeca, is u natuurlijk wel bekend. Ongedierte bestrijding en wering is ook een belangrijk onderdeel om de hygiëne in uw zaak zo optimaal mogelijk te houden.
Wij geven u hieronder wat informatie en tips omtrent ongedierte.

Wat ongedierte kan veroorzaken:

  • vernielen en bevuilen van etenswaren
  • gezondheidsrisico’s door het verspreiden van ziektekiemen, denk hierbij aan o.a. salmonella en E.coli
  • materiële schade door knagen, vocht van urine e.d.
  • brandgevaar door knagen aan elektriciteit draden
  • imagoschade doordat klanten er onderling over praten en weg blijven, dit is dus verlies van omzet

Wat risicovolle plekken zijn voor ongedierte:

  • natuurlijk de keuken waar met etenswaren wordt gewerkt
  • de voorraadkast en/of opslagplaats van etenswaren en goederen
  • de plek waar geconsumeerd wordt, zoals b.v. het restaurant, de kantine, de bar
  • de plaats waar het afval opgeslagen wordt

de meest voorkomende soorten ongedierte:

  • ratten en muizen
  • vliegen
  • kakkerlakken
  • wespen

wat belangrijk is voor een goede hygiëne:

  • een schoonmaakplan opstellen voor alle ruimtes
  • een ongedierte preventie plan (laten) opstellen
  • monitoren op, en preventief vangen ongedierte door b.v. lijmvallen, vliegenlampen, lokaasdozen e.d.
  • etenswaren in goed afgesloten verpakkingen bewaren
  • etensresten en bedorven waar direct in een goed afgesloten afvalbak gooien, het liefst buitenshuis
  • ramen voorzien van horren, en deuren zoveel mogelijk gesloten houden
  • geen huisdieren in de keuken, liever helemaal niet in uw pand

De voordelen als u de ongedierte bestrijding en preventie aan Termat Plaagdierbeheersing uitbesteedt:

  • wij spreken met u af hoeveel keer per jaar we langskomen voor monitoring en preventie
  • bij dreigende overlast nemen wij meteen de nodige maatregelen
  • u heeft geen zorgen meer over het ongedierte en kunt u volledig richten op uw eigen zaak
  • wij houden een logboek bij voor eventuele controlerende instanties zoals de NVWA
  • wij adviseren u over eventueel te nemen preventieve maatregelen, of wij verzorgen die voor u

Het is altijd verstandig om alles een keer langs te lopen om te zien of er voor uw bedrijf nog verbeterpunten zijn, wij komen op afspraak graag een keer bij u langs om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact

Detailhandel (winkels e.d)

Als u werkzaam bent in de detailhandel, of eigenaar bent van een pand wat u voor verschillende doeleinden gebruikt, krijgt u ongetwijfeld wel eens te maken met ongedierte. De verschillende soorten ongedierte kunnen in meer of mindere mate voor schade en overlast zorgen. Wij willen u graag even wijzen op de overlast die ongedierte kan veroorzaken, en wat je hier onder andere tegen kunt doen om de overlast zo veel mogelijk te beperken.

De overlast/schade van ongedierte kan o.a. bestaan uit:

  • knaagschade aan producten en verpakkingen
  • bevuiling van producten door uitwerpselen
  • overbrengen van ziektekiemen
  • imagoschade door bevuilde of aangetaste producten/goederen
  • brandgevaar door knagen aan elektra kabels

Hoe kun je overlast van ongedierte voorkomen:

  • producten in goed afgesloten en onbeschadigde verpakkingen
  • goede algemene hygiëne
  • goede klimaathuishouding
  • producten vrij van de vloer en van de wand opslaan
  • afvalcontainers buiten het pand zetten, en regelmatig legen
  • voorkomen van rommelhoeken
  • gaten en kieren dichten
  • ventilatieopeningen voorzien van roosters
  • horren voor de ramen, en deuren zoveel mogelijk gesloten houden

U kunt er ook voor kiezen om de ongediertebestrijding en wering uit handen te geven, wij verzorgen dit graag voor u.
Wij komen dan volgens afspraak een aantal keer per jaar langs, dit kan variëren van 8x per jaar tot 1x per twee weken. Dit is onder andere afhankelijk van het soort bedrijf en het risico op uitbraken van ongedierte.

U kunt zich dan volledig bezighouden met uw bedrijf, en wij nemen het ongedierte voor onze rekening.

Werkwijze

  • Wij houden een logboek bij zodat u en eventuele controlerende instanties altijd inzicht hebben in de ongedierte status van uw bedrijf.
  • Wij werken volgens de huidige regelgeving, en blijven door regelmatige bijscholing up to date.
  • Als er tijdens monitoring blijkt dat er ongedierte aanwezig is kunnen we meteen de benodigde maatregelen nemen om een plaag te voorkomen.
  • Ook geven wij u advies voor benodigde weringsmaatregelen, en kunnen deze eventueel ook voor u uitvoeren.

Wespenbestrijding Putten – Nijkerk – Ermelo – Garderen – Harderwijk

Wespenbestrijding Putten – Nijkerk – Ermelo – Garderen – Harderwijk

wespenbestrijding voor particulieren - Termaat PlaagdierbeheersingEen wespennest verwijderen?

Wespenbestrijding tips. Ziet u vaak dat in uw huis of tuin wespen rondvliegen? Dan zit er waarschijnlijk een wespennest in uw omgeving! Een wespennest geeft heel wat problemen, want wespen staan bekend om het meermaals steken, pijnlijk en erg vervelend voor mens en huisdier.

Wilt u zelf het wespennest weghalen? Dan adviseren wij om altijd eerst contact op te nemen met de brandweer of een wespenbestrijder!

Niet zomaar zelf doen!

Begin niet zomaar zelf aan het aanpakken van het wespennest. Win eerst advies in! Er is een grote kans dat u wordt aangevallen door een groep wespen als u op de verkeerde manier het wespennest probeert te verwijderen. U kunt zich voorstellen dat dat geen pretje is. Bel ons voor het snel opruimen van het wespennest!

Schakel een ongediertebestijder in

Wespennesten bevinden zich meestal in spouwmuren of holle ruimtes zoals achter timmerwerk of in de grond. Het is dus altijd verstandiger om het wespennest te laten opruimen door een specialist in wespenbestrijding.

Een wespennest laten verwijderenEen gespecialiseerde wespenbestrijder zal met hoge druk een poeder spuiten in de vliegopening van het nest. De poeder dringt direct door tot in het midden van het nest door de hoge druk van het gereedschap dat de wespenbestrijder gebruikt.

Zodra de wespenbestrijder weet waar het wespennest zich bevindt, kan hij direct voor u aan de slag!

Bel direct of stuur het contactformulier in.

Neem contact met ons op, binnen 1 dag van het wespennest af!

Wilt u iemand die snel, veilig en professioneel het ruimen van een wespennest voor u kan regelen? Neem dan contact op met een wespenbestrijder bij u in de buurt, zij helpen u graag om voorgoed van de wespen af te komen! Woont u in de regio Putten – Ermelo – Nijkerk – Garderen – Harderwijk? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag om snel en goed van het wespennest af te zijn.

Zó voorkom je ongedierte in huis – 12 Hygiëne Tips

Zó voorkom je ongedierte in huis – 12 Hygiëne Tips

Ongedierte in huis kun je grotendeels voorkomen

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met ongewenste beestjes in huis, ongedierte dus. Als er wat minder goede hygiëne of hygiënische omstandigheden in huis zijn dan neemt de kans op ongedierte aanzienlijk toe. Maar het is niet altijd zo dat iemand die last heeft van ongedierte zijn hygiëne niet goed op orde heeft, ook in een schoon huis kun je wel eens te maken krijgen met ongedierte.

Hygiëne om verschillende redenen

Een goede hygiëne is erg belangrijk om de volgende redenen:

  • voorkomen gezondheidsrisico’s door bacteriën, schimmels e.d.
  • behouden van de voedselveiligheid
  • onaangename geuren in huis
  • en dan natuurlijk het voorkomen van ongedierte

Wist dat van 1 druppel vet tientallen kakkerlakken meerdere weken kunnen overleven, of dat een muis maar 3 tot 5 gram per dag eet? Dit betekent dus dat er al heel snel voldoende voedsel aanwezig is waar ongedierte van kan leven, en zich bij gunstige omstandigheden zeer snel kunnen voortplanten. Probeer dus een ongedierteplaag te voorkomen, en hou het netjes en schoon in huis.

De 12 tips om met goede hygiëne ongedierte te weren

Hygiene tipsHieronder enkele tips die kunnen bijdragen om een goede hygiëne te behouden:

  1. het dichten van naden en kieren door middel van kit o.i.d.
  2. etenswaren afdekken of in goed afgesloten verpakking (o.a. plastic bakken) bewaren
  3. geen etensresten laten liggen
  4. vuile vaat niet op het aanrecht laten liggen
  5. goed afgesloten prullenbak en deze regelmatig legen
  6. in de gaten houden of bederfelijke etenswaren niet overstuur zijn
  7. vervang de vaatdoek regelmatig, dit is ook een bron van bacteriën
  8. regelmatig schoonmaken
  9. goede horren voor de ramen
  10. voorkomen van schuilplaatsen voor ongedierte, geen rommelhoekjes en ook de kruipruimte niet gebruiken als opslagplaats
  11. verblijfplaats en eetplaats van uw huisdier regelmatig schoonmaken
  12. zorg voor een goed klimaat in huis, denk hierbij aan vochtigheid en temperatuur

Mocht u ondanks alles toch last hebben van ongedierte in huis dan kunt u natuurlijk eerst zelf proberen om er van af te komen, kijk hiervoor in onze webshop

Lukt dit niet of wilt u het liever direct laten doen door een professionele ongediertebestrijder dan kunt u altijd contact met ons opnemen,  wij van Termaat Plaagdierbeheersing helpen u graag.
contact

Muizenplaag bestrijden en voorkomen

Muizenplaag bestrijden en voorkomen
Bijna iedereen heeft ze wel eens in huis gehad, de huismuis. Voor je het weet kunnen een paar muizen in huis uitgroeien tot een ware plaag. In deze blog geef ik u wat informatie over de huismuis, en wat tips hoe een muizenplaag bestrijden en voorkomen.

Kenmerken van de huismuis

Muizenplaag? Muis in huis bestrijdenDe kleur van de huismuis kan variëren van lichtbruin tot donkergrijs, de buik is lichter van kleur. Er zijn echter tal van kleurvariaties mogelijk. De muizen zijn slank gebouwd, hebben grote oren en een spitse kop. Hun dunne staart is even lang of langer dan het lichaam. Volwassen muizen zijn 7 tot 10 cm lang, en wegen 15 tot 30 gram.

Sporen van de huismuis

Je kunt de aanwezigheid van muizen op verschillende manieren opmerken, onder andere door:
  • het zien van knaagschade
  • vinden van keutels die wat grootte betreft wel wat op hagelslag lijken
  • stank van de urine
  • getrippel van de muizenpootjes over het plafond

Leefwijze van de huismuis

De huismuis komt heel vaak voor in gebouwen, vooral in de winterperiode kunnen ze massaal naar binnen trekken. Huismuizen zijn alleseters, maar ze hebben wel een voorkeur voor graan, noten en peulvruchten, ze eten 3 tot 5 gram per dag. Meestal worden de muizen in de schemer en nacht actief, maar overdag gebeurt ook wel.
De huismuizen leven in familiegroepen.

Voortplanting en levensduur

De ontwikkeling gaat snel, op een leeftijd van 2 maanden is de huismuis al geslachtsrijp. Ze krijgen dan na een draagtijd van 3 weken meestal 5 of 6 jongen.
De gemiddelde leeftijd van huismuizen bedraagt 1 jaar.

Overlast van muizen

Muizen kunnen op verschillende manieren schade en overlast veroorzaken, door het knagen aan allerlei producten, ze kunnen voedselvoorraden bevuilen  en ziektekiemen verspreiden. Ook kunnen ze hinderlijk zijn als je ze over de plafonds hoort lopen.

Tips om een muizenplaag te voorkomen

Op de volgende manieren kun je de overlast van muizen proberen te voorkomen:
  • alle gaten en kieren van 0,5 cm of groter dichtmaken of afsluiten met fijnmazig gaas
  • voedselresten en kruimels opruimen
  • voedsel in afgesloten verpakkingen bewaren
  • rommel opruimen (wegnemen van nestel en schuilgelegenheid
  • goed sluitende deuren en ramen, en horren gebruiken

Muizen bestrijden

Met vergif tegen muizen

Bij muizenoverlast moet je overgaan tot bestrijden, dit kan met vergiftigd lokaas (anticoagulantia, zie bestrijding bij de bruine rat hier link plaatsen naar dit artikel?)

Met muizenklemmen

Muizen bestrijden kan ook met behulp van klapvallen, de bekende muizenklem. Een goed lokaas in de klem is pindakaas. Met deze klemmen zijn de muizen meestal in 1 klap dood.

Muizen levend vangen

Je kunt er ook voor kiezen om muizen levend te vangen met zogenaamde inloop vallen. Hiermee kun je de muizen elders weer vrijlaten. Een nadeel is dat deze vallen vaak gecontroleerd moeten worden. Een muis is heel stress gevoelig, en kan als hij te lang in een inloopval zit door de stress dood gaan.

Een goede kat

Als u een kat in huis hebt die graag muizen vangt voorkomt ook al vaak dat een muizenplaag ontstaat.
Indien u er voor kiest om een ongediertebestrijder in te schakelen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Rattenplaag of last van ratten? Voorkom rattenoverlast – 10 tips

Rattenplaag of last van ratten? Voorkom rattenoverlast – 10 tips

Er komen in Nederland verschillende soorten ratten voor, nl. de bruine rat, de zwarte rat, de woelrat, de muskusrat en beverrat. Als we het in Nederland hebben over rattenoverlast of een rattenplaag dan wordt meestal overlast door de bruine rat bedoeld, dit is de meest voorkomende.  De zwarte rat komt hier wel voor, maar vooral in de zuidelijke provincies en havengebieden. In deze blog houden we het bij de bruine rat.

Heeft u te maken met een rattenplaag?

Neem meteen maatregelen en voorkom nog meer problemen door direct contact met ons op te nemen, wij zorgen dat u snel en effectief van de rattenplaag bent verlost.

Neem direct contact op

Kenmerken van de bruine rat

bruine rat rattenplaagWat uiterlijke kenmerken voor de bruine rat zijn:

  • meestal een grijsbruine kleur en een lichte buik, maar er zijn allerlei kleurvariaties mogelijk
  • de staart is wat korter dan het lichaam
  • volwassen dieren zijn tussen de 22 en 30 cm lang, en wegen rond de 500 gram

Sporen van de bruine rat

Je kunt zien aan bepaalde sporen of je last hebt van ratten, nl:

  • uitwerpselen tot 2 cm lang en 0,5 cm breed
  • looppaden, ook wel wissels genoemd
  • donkere strepen over muren ed. dit wordt veroorzaakt door het buiksmeer van de rat
  • uitgegraven holen in de grond

Van rat naar rattenplaag

De ontwikkeling van een paartje bruine ratten tot een rattenplaag kan soms heel snel gaan. De jonge dieren zijn met 3 maanden geslachtsrijp, dan worden na een draagtijd van ongeveer 22 dagen een nestje geboren met 6 tot 12 jongen, deze worden daarna 4 weken gezoogd. In het wild leeft een rat gemiddeld 1 jaar, tot maximaal 3 jaar.

Ratten zijn het meest bij schemering en in de nacht actief. Ze komen vooral voor bij slootkanten, in riolen, bij stortplaatsen van afval, in ruige begroeiingen en composthopen en in gebouwen en kruipruimtes. Het zijn echte alleseters, een bruine rat heeft genoeg aan 25 gram voedsel, en 60 ml water per dag.

Schade door ratten

De schade en overlast van ratten bestaat vooral uit:

  • bevuiling door urine en ontlasting
  • knaagschade
  • overbrengen van ziekten, waarvan de ziekte van Weil (ook wel de rattenziekte genoemd) de bekendste is
  • verspreiding van veeziekten waaronder bv. vogelgriep, varkenspest, aujeszky

Voorkom overlast van ratten

Om de overlast van ratten tot een minimum te beperken kunnen wij zelf ook al veel dingen doen om de leefomgeving voor de rat zo onaantrekkelijk mogelijk te maken:

  1. begroeiing tegen gebouwen verwijderen
  2. lang gras maaien en opruimen
  3. hopen “rommel” opruimen, deze bieden vaak goede schuil en nestelgelegenheid voor de ratten
  4. voedselresten opruimen, en voedsel in afgesloten bakken of tonnen bewaren
  5. zorgen dat er geen water blijft staan in bv bakje of oude autobanden
  6. gaten en kieren dichten tot minder dan 0,5 cm.
  7. eventueel gladde stroken van min. 20 cm breed op de buitenmuren aanbrengen
  8. vogels buiten niet te veel voeren, en de resten eind van de dag weer opruimen
  9. een strook grind om gebouwen aanleggen, hier lopen ratten niet graag over
  10. goed sluitende deuren

Rattenbestrijding bij ernstige overlast

Als er ondanks deze weringsmaatregelen toch last is van rattenoverlast zullen we moeten overgaan op bestrijding van de ratten, dit kan op diverse manieren.

Bestrijding met gif

De makkelijkste, en vaak de meest effectieve manier van rattenbestrijding is het plaatsen van rattengif (rodenticiden). Deze middelen worden ook wel anticoagulantia genoemd. Dit gif werkt doordat het  voorkomt dat het bloed gaat stollen, daardoor krijgen de ratten inwendige bloedingen waarna ze sterven. Aan het gebruik van deze anticoagulantia zitten tegenwoordig wel diverse regels verbonden. Het is slechts in bepaalde gevallen nog toegestaan om het buiten gebouwen nog te mogen gebruiken, deze regeling is ingesteld om de kans op (door-)vergiftiging van overige dieren zoals roofvogels, marters ed. te voorkomen.

Bestrijding met vallen of klemmen

Je kunt ook klemmen plaatsen om de ratten te vangen, hierdoor sterft de rat een hele snelle dood. Een goed lokmiddel in de klem is pindakaas. De bruine ratten hebben neofobie, dit houdt in dat ze heel argwanend zijn voor nieuwe dingen, of veranderingen in hun leefomgeving. Daardoor zal een rat ook niet zo maar een klem in lopen, in veel gevallen moeten de klemmen wel een week staan voor de eerste rat wordt gevangen, vaak zijn het dan eerst de jongere dieren, deze zijn wat nieuwsgieriger dan de oude ratten.

Je kunt er ook voor kiezen om de ratten te vangen met zgn. inloopvallen, hierbij wordt de rat levend gevangen. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je meerdere keren per dag de vallen controleert. Als de rat te lang in deze val zit kan hij door stress alsnog sterven. Indien je er voor kiest om de gevangen ratten ver uit de buurt weer uit te zetten kan dit ook nog stressvolle situaties opleveren, komt de vrijgelaten rat in een andere kolonie terecht dan zal hij daar weer verjaagd worden. Of dit levend vangen dus echt de meest diervriendelijke manier is blijft een discutabel punt.

Andere vormen van rattenbestrijding

Er zijn ook honden en katten die ratten vangen, als je deze op je eigen terrein hebt lopen is dat ook een heel goede manier om een rattenplaag te voorkomen.

Last van ratten of rattenplaag? Neem direct contact op! Wij lossen het vlot voor u op!

Neem direct contact op

Pin It on Pinterest