Over ons

Over Termaat Plaagdierbeheersing

Ons doel is om, door een hoge kwaliteit werk te leveren, uw problemen met plaagdieren op te lossen en nieuwe problemen met ongedierte te voorkomen. Zodat u in uw eigen huis ongestoord kunt genieten of op uw werkplek volledig kunt concentreren op uw dagelijkse activiteiten.

Hovenier en plaagdierbeheersing

Hertger Termaat Plaagdierbeheersing PuttenHertger Termaat is al in 1998 als zelfstandig ondernemer (zzp’er) gestart. In eerste instantie als hovenier, door alle voorkomende werkzaamheden in en om de tuin uit te voeren.

Sinds 2014 ook werkzaam als plaagdierbeheerser, misschien beter bekend als ongediertebestrijder. Hiervoor heeft Hertger een cursus gevolgd bij het K.A.D. in Wageningen. Na het goed afleggen van zowel theorie als praktijk examen, is hij gecertificeerd voor “beheersing plaagdieren en houtaantastende organismen”. Er worden regelmatig bijscholingen gevolgd om het certificaat te verlengen, en natuurlijk ook om “up to date” te blijven.

Passie voor de natuur

Een van de redenen om voor dit werk te kiezen is dat alles wat leeft, in en om de natuur, mijn grote belangstelling heeft. Als je je een beetje verdiept in de leefwijze van de verschillende diersoorten van de kleine insecten tot de grotere zoogdieren, zie je hoe mooi de schepping in elkaar zit.

Overlast

Helaas kunnen veel van deze dieren ook op velerlei manieren overlast veroorzaken, denk  o.a. aan knaagschade en verontreinigen van voedsel/producten door ratten en muizen, schade aan houtconstructie door houtworm en boktor, aantasting voedselvoorraden door diverse kevers, irritatie en hinder van wespen, vliegen, vlooien en mieren, overbrengen van diverse ziektes, en zo kunnen we deze lijst nog veel langer maken.  Indien er overlast of hinder is worden ze in de categorie ongedierte geplaatst, en dan is het aan ons om te beoordelen of er ingegrepen moet worden, en op welke manier.

Bestrijden is niet altijd noodzakelijk, regelmatig kunnen wij met het nemen van diverse voorzorgs- en weringsmaatregelen het probleem minimaliseren, of zelfs helemaal wegnemen.

Neem contact op voor vragen of als wij u mogen helpen met plaagdierbeheersing.

Certificeringen

certificeringen plaagdierbeheersing

Pin It on Pinterest