Kakkerlakken bestrijden: weg met deze ongenode gasten

Kakkerlakken zorgen voor allerlei soorten overlast. Ze kunnen het eten bevuilen, want ze dragen diverse bacteriën zoals salmonella bij zich. Uitwerpselen van kakkerlakken zijn zeer schadelijk doordat mensen na contact last kunnen krijgen van bijvoorbeeld eczeem of astma.

Kakkerlakken bestrijden en overlast voorkomen door preventie

Maak kieren en spleten dicht, en zorg dat ventilatieroosters met een hor of nylonkous afgesloten zijn voor insecten. Houd je huis – en vooral je keuken – schoon en droog, daarmee verklein je de kans dat de insecten zich thuis voelen.

Wat is het gevaar van deze plaagdieren?

Deze insecten dragen verschillende bacteriën en ziektekiemen op hun lichaam. Ook brengen ze ziektes als salmonella over via hun ontlasting, urine, braaksel en soms speeksel. Overdracht vindt plaats door geïnfecteerde open wonden of inademing.

bestrijding van kakkerlakken en ander ongedierteWaar komen deze insecten vaak voor?

Omdat ze veel water moeten drinken bevinden deze diertjes zich vaak in de buurt van waterleiding en riolering. Maar ook in meubels komen we kakkerlakken tegen. Controleer ook de ventilatiesystemen, in de keuken, de badkamer en het toilet, want daar verstoppen ze zich al te graag.

Waar krijg je kakkerlakken van?

De kakkerlak komt graag je huis binnen op zoek naar geschikte schuilplaatsen in de buurt van plaatsen waar wat te eten valt. Hij komt binnen door gaten en kieren waarvan we het bestaan vaak niet weten.

de Duitse kakkerlak het meest voor. Deze is beigebruin van kleur met twee duidelijke zwarte strepen. Een volwassen exemplaar is ongeveer 2,5 cm lang. Een jonge kakkerlak is zo groot als een speldenknop. Er zijn ook enkele andere kakkerlakkensoorten.

Neem voor hulp bij ongedierte bestrijding direct contact op!

Overlast van kakkerlakken bestrijden in huis of bedrijf? Neem dan contact op, wij helpen u graag van kakkerlakken en ander ongedierte af.

Pin It on Pinterest